Tietoa meistä

Bengtsårin leirisaari sijaitsee Hankoniemen pohjoispuolella noin 120 kilometriä Helsingistä. Leirisaari on n. 4,5 km pitkä ja 1,5 km leveä paratiisi, jonne mahtuu monenmoista toimintaa. Luonnonkauniilla saarella on seitsemän erillistä leirialuetta, joissa jokaisesta löytyy laituri, keittiökatos, puucee, nuotiopaikka ja teltta-alue.

Pääasiallisesti leiritoiminta keskittyy Bengtsårin saaren eteläpuolelle, mutta melkein koko saari on muutamia yksityisiä tontteja lukuun ottamatta leiriläisten retkeilykäytössä. Osa saaresta on upeiden Tammilehtojen suojelualuetta. Leirikäytössä on myös kaksi pienempää lähisaarta Barnhom ja Aspholm.

Kaupunki on järjestänyt leiritoimintaa Bengtsårissa vuodesta 1948. Leirisaaren käyttäjiä ovat edelleenkin pääasiassa nuorisotalot, nuorisojärjestöt, muut virastot ja laitokset sekä urheiluseurat. Kesäkaudella saaren seitsemällä leirialueella viettää leirielämää n. 2100 lasta ja nuorta, leirivuorokausia kertyy yli 60 eri leirillä runsaat 11 000 vuodessa.

Upeaa luontoa

Bengtsår on upeaa Suomenlahden sisäsaaristoa, jonka luonto on hyvin vaihtelevaa. Saaren eteläosassa sijaitsee arvokas lehtokohde, joka on mukana valtakunnallisessa lehtojensuojeluohjelmassa. Tammi- ja lehmusmetsiköt ovat luontaisesti syntyneitä ja yksittäiset tammet ovat toista sataa vuotta vanhoja. Saarella on 17 ha suojeltava alue.

Paratiisimaisen luonnon vaalimiseksi onkin Bengtsårissa tehty kovasti työtä ja saarella opastetaan myös leiriläisiä huomioimaan luonto.