Rantaniityn leirialue

Helsingin kaupungin Nuorisopalveluiden Benkun kesäleirit järjestetään Rantaniityn leirialueella.

Se on yksi leirisaaren seitsemästä leirialueesta ja toinen saaren alkuperäisistä leirialueista(Barnholmin kanssa). Paikalla on nimensä mukaan ollut ilmeisesti niitty poikakodin aikaisten eläinten laidunnusta varten. Leiriaukeata reunustavat muutaman sadan vuoden ikäiset komeat tammet. Ympäröivä metsä onkin osa lehtojen suojelualuetta.

Rantaniitystä on lyhyt matka rantasaunalle, leirisaaren komealle nurmikentälle sekä ruokailemaan päätalolle. Leirialueella on ruokailukatos joka toimii myös puuhastelutilana esim. sadesäällä.

Majoitus on 3-4 hengen Niger-teltoissa jonka lisäksi leirialueella on myös puolijoukkueteltta kaminan kera. Teltoissa on puinen ritiläpohja ja maavaate. Rantaniityssä on ns. kuivakäymälä joka soveltuu myös pyörätuolia käyttävälle leiriläiselle.

Leirialueella on oma laituri uimista ja esim. onkimista varten, leiriläisten käytössä on myös 2-3 soutuvenettä pelastusliiveineen. Kalastamiseen alle 18-vuotiaat eivät tarvitse erillisiä lupia.

Leirialueella on perusvarustus leikki- ja pelivälineitä. Aamu- ja iltapalat valmistetaan leirissä. Lounas- ja päivällisuokailut tapahtuvat saaren päätalossa. Leirialueella on kaasu- ja puuhellat sekä juokseva vesi. Sähkökäyttöiset laitteet ladataan tarvittaessa leirisaaren päätalolla.