Bengtsårin eläimet

Bengtsårin saarella näkee monenlaista elämää. Saarella elää kotieläimiä, lemmikkejä ja villieläimiä. Kotieläimiä Bekun saarella edustavat possut Batman ja Robin, sekä lampaat Pitza, Muro, Pinaatti ja Vanilia. Lemmikin virkaa edustaa uskollinen saarikoira Eddie. Toisinaan saarelle saapuu myös vierailevia koiria, kuten Wera ja pikku Turre-pentu.

 

Eddien vahtivuoro

Eddien vahtivuoro (kuva: Alina Khomenko)

SAM_4673

kuva: Liisa Niinivirta

 

SAM_4724

kuva: Liisa Niinivirta

 

Wera-neiti

Wera-neiti (kuva: Alina Khomenko)

 

Turren päiväuniaika

Turren päiväuniaika (kuva: Liisa Niinivirta)

 

Villieläimien lajisto on saarella suuri. Monipuolisen lintulajiston – johon kuuluvat niin västäräkit, kuin meriharakat – lisäksi saarella voi nähdä suurempiakin villieläimiä, kuten kauniin peuran tai komean hirven. Pienempiinkin nisäkkäihin, kuten hiirin ja myyriin voi talojen nurkilla törmätä. Sen lisäksi saarella asustavat kuumilla rantakallioilla viihtyvät käärmeet. Käärmeitä saarella on kahta erilaista lajia, joista kyy myrkkyhampaineen on pelätty ja rantakäärme rauhoitettu. Saarella myös luikertelee sisiliskoja ja vaskitsoja. Sadekelin aikaan myös limaiset nilviäiset; etanat ja matoset ovat tuttu näky Benkussa.

Ru-FuxqXhwo

kuva: Alina Khomenko

vjzNz0i-62k

kuva: Alina Khomenko

40mpRvDmmCA

kuva: Alina Khomenko

qHRzYdU9B84

kuva: Alina Khomenko

 

Lintujen, matelijoiden, nilviäisten ja nisäkkäiden lisäksi saarella pörräilee monia hyönteisiä, niin kovakuoriaisia kuin uskollisia hyttysiä ja paarmoja. Kalojakin toisinaan saattaa nähdä rantakaislikossa uimassa ja joskus ne jopa tarttuvat ongenkoukkuun.

ESLtvKEWqWc

kuva: Alina Khomenko

Benkun Riippumaton lehdistö

Teksti: Liisa Niinivirta

Kuvat: Alina Khomenko ja Liisa Niinivirta

S_qm6NiIovk