BENKKU KIITTÄÄ JA KUITTAA 🙂

Tämä hyvin eriskummallinen ja Koronan aiheuttamien uhkakuvien muokkaama leirikesä alkaa olla nyt taputeltu täällä Bengtsårin leirisaaressa. Sen kunniaksi leiripäällikkökin vetää viimeistä kertaa pyöräilyspandeksit päälle ja ajaa pyörän takaisin Helsinkiin tänä once in a lifetime (toivottavasti) leirikesänä.

Selvisimme onneksemme (ja henkilökunnan kovan työn ansiosta) ilman yhden yhtä koronatartuntaa täällä saaressa. Keväällä koronapandemian alkaessa oli vielä aika kaukainen ajatus, että saataisiin vietyä kesä läpi näin hienosti tai, että yleensäkään saataisiin edes viedä se läpi. Onneksemme, ja tietenkin kaikkien leireillä olleiden nuorten ja lasten onneksi, saatiin kuitenkin kevään lopulla lupa leirien järjestämiseen tietyin reunaehdoin ja rajoittein. Välittömästi tämän tiedon saatuamme alkoikin muutamia hikikarpaloita otsalle kirvoittanut turvallisuussuunnittelu ja leirialueiden muokkaaminen rajoitteiden vaatimusten mukaiseksi. 

Kesäkuun alussa ensimmäisten leirien saapuessa saareen, olimmekin jo sitten valmiita vastaanottamaan leirit ja pitämään huolen siitä, että kaikki mahdollinen leiriläisten turvallisuuden takaamiseksi oli tehtynä. Erityiskiitos tästä kuuluu työtä pelkäämättömälle saaren aina hymyilevälle henkilökunnalle. He kuitenkin loppujen lopuksi mahdollistivat tämän kesän onnistumisen omalla työpanoksellaan.

Keittiössä painettiin hommia hiki hatussa aikaisesta aamusta myöhäiseen iltaan, jotta leireille saatiin laadukasta ja maittavaa ruokaa kesän jokaisena päivänä. Kun taas ulkoduunarit lensivät taikamatoillansa ympäri saarta ja kuskasivat ruokia leirialueille samaan aikaan toimintarannalla lapsia opastaen, saaren veneitä kuljettaen ja viheralueita hoitaen. Tämän kaiken lisäksi saarta siivottiin ja desinfioitiin kuin viimeistä päivää estääksemme mahdollisen viruksen leviämisen kosketuspinnoilta. Aivan mahtava porukka! Ottaisin pyöräilykypärän pois päästä jos se ei paljastaisi vahvasti karkuun juoksevaa hiusrajaa 😅

Uskon, että tänä kesänä, ehkä jopa vielä muita kesiä enemmän, oli tärkeätä saada nuoret ja lapset luontoon, pois kaupungin vilinästä edes muutamaksi päiväksi. Varmasti myös jokainen lapsensa saareen tuonut vanhempi ansaitsi sen muutaman päivän hengähdystauon Teams-kokousten ohessa tapahtuneesta lastenhoidosta 🙂

Toivon todella, että leiri- ja seikkailutoimintaa sekä luonnon rauhasta nauttimista arvostetaan tämän kesän jälkeen hieman aikaisempaa enemmän ja ymmärretään, kuinka tärkeätä se on meille, naama rutussa suurimman osan vuodesta harmaassa kaupunkiviidakossa tallusteleville ihmisille. Bengtsårin leirisaari tarjoaa vuodesta toiseen upeita maisemia ja luonnonrauhaa täällä leireileville ryhmille. Sen ansiosta lapset ja nuoret lähtevät täältä kotiin mukanansa elinikäisiä muistoja ja kokemuksia joita eivät normaalissa arjessaan saisi. En tiedä miten on sinun kohdallasi ollut, mutta ainakin oma sosiaalisen median feedi on täyttynyt kuvista luonnossa käyskentelevistä tai urheilevista ihmisistä. En usko, että monikaan näistä ihmisistä olisi viettänyt niin paljoa aikaa ulkona luonnossa ilman tätä pandemiaa. Joten jos käytetään tätä kulunutta fraasia niin, joka pilvellä toden totta on se kuuluisa hopeareunuksensa 😊

Haastankin nyt meidät kaikki viettämään jatkossa vielä enemmän aikaa luonnossa liikkuen ja sen rauhasta nauttien.

Loppuun haluan vielä kiittää kaikkia teitä leirillä olleita lapsia, nuoria ja aikuisia sekä leirien ohjaajia ja Bengtsårin leirisaaressa leirinsä järjestäneitä järjestöjä. KIITOS! Ensi vuonna sitten taas uudestaan.

Hauskaa loppu vuotta 2020 ja toivottavasti leirikesä 2021 on vähemmän epänormaali 😃

Aleksi Lappalainen