Ruokailut leirillä

Leireillä syödään neljä kertaa päivässä (aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala). Lounas ja päivällinen tarjoillaan päätalolla, jossa ruoan valmistuksesta vastaa leirisaaren keskuskeittiö. Keskuskeitiössä riittää vilskettä aamusta iltaan; kesän aikana siellä valmistetaan yli 20 000 ruoka-annosta!

Leiriohjaajien valmistamat aamu- ja iltapalat nautitaan leirialueella. Aamuisin teen ja mehun kera tarjolla on puuroa tai muroja, leipää ja leikkeitä. Lounaaksi ja päivälliseksi on keittoa ja laatikkoruokia. Jälkiruokana voi olla hedelmiä, kiisseleitä ja joskus jopa jäätelöäkin. Iltaisin tarjolla on kuumaa juotava, leivän ja leikkeleen lisäksi iltanuotiolla paistetaan makkaraa ja lettuja muutamana iltana.

Leirisaaren keittiö ottaa huomioon leiriläisten yleisimmät erityisruokavaliot (kasvis, gluteeniton yms.). Niistä on hyvä ilmoittaa oman leirin ohjaajille leiri-ilmoittautumisen yhteydessä ilmoittautumislomakkeessa. Leirin ohjaajat toimittavat tiedot keittiölle hyvissä ajoin ennen leiriä!