Leirielämää ja selviytymistä Tsemppis!-leirillä

Bengtsårissa jo kohta 40 kesää toiminut Tsemppis! -leiri pidettiin tänä vuonna 1.7. – 7.7.2019. Tsemppis! on Kivikon, Myllypuron ja Kontulan (Luupin) nuorisotalojen järjestämä yhteinen viikon kestävä kesäleiri. Leirintäalueena on aina toiminut Rantaniityn leirintäalue. Leirin ajan nukutaan viiden hengen Niger-teltoissa tai omissa teltoissa. Viikon aikana ehti tapahtua vaikka mitä, kun ohjaajat Nakki, Lotta, Jake, Henna, Tan sekä apuohjaajat Miisa ja Eetu järjestävät erilaisia ohjelmia ja tapahtumia leiriläisille. Oli melontaretkeä itälaavulle, rantavuoroa, musavisaa, bingoa, tehtävätriviaa, kuvasuunnistusta saaressa ja Hankosuunnistusta. Vapaa-ajalla on pelailtu ristiseiskaa, UNO:a ja Skibboa. Iltaisin on käyty saunomassa ja uimassa, sekä päivän päätteeksi nautittu iltanuotiosta ennen nukkumaanmenoa.

Vuosittainen “pääohjelma” eli leiriolympialaiset ovat pääosin apuohjaajien käsialaa ja se on koko leirin ajan pinnalla oleva ohjelma, jota odotetaan innolla, koska siitä saa myös varmasti palkintoja.

Tänä vuonna Tsemppistä päätettiin muuttaa, kun leirille tuli paljon vanhoja konkareita. Halusimme järjestää heillekin uusien tulokkaiden kanssa jotain erilaista ja uutta. Siksi päätimme valita teemaksi leiriolympialaisten sijaan SELVIYTYJÄT. Tehtäviä oli vähemmän, mutta ne olivat suurempia ja tarkemmin mietittyjä kuin aiemmin. Olympiajoukkueiden sijaan oli heimot. Leirialueelle oli myös piilotettu kolme amulettia, joilla sai etuja. Amuletit tuli löytää ennen kuin heimot olivat jaettu.

Tämä postaus ei suinkaan kerro koko Tsemppiksestä, vaan heimojen välisistä kisoista, joita viikon aikana tehtiin. Erillinen kirjoitus leirin fiiliksistä ja koko leiristä tulee myöhemmin toiseen blogiin ja siitä linkki postauksen loppuun.

 

HEIMOT & AMULETIT

Heimoja oli tänä vuonna neljä, joiden lisäksi oli tuomarit. Heimot saivat nimensä japanista ja jokaisella heimolla oli oma tunnusväri ja bandana-huivi. Heimojen edustajat valittiin arpomalla säkistä oma bandana.

Sininen: PAMPUTAJOTAKUTA

Vihreä: SEKOSIKOSIIMASI

Violetti: KIPUSIKAPUSIPUTOSI

Harmaa: MOKOMAKIHIJIMAJA

Musta (tuomarit): SUMO

SUMO: Tan, Eetu, Miisa, Lotta (sekä Nakki ja Jake)

– – – – – – – – – – –

Amuletit

TIME – amuletti (keltainen) // 2 min. aikaetu ensimmäiseen tehtävään

NUMBER – amuletti (vihreä) // kahden numeron etu oikeissa paikoissa

LOCK – amuletti (punainen) // kaksi numeroa lukon koodiin

 

ASPHOLMIN SEIKKAILU

Ensimmäinen tehtävä oli Aspholmin seikkailu.

Tehtävä alkoi Toimintarannalta. Heimojen tehtävänä oli aluksi täyttää jotain vaatekappaletta tai käsiä käyttäen saavi, jossa oli purkki, jonka sisällä koodi. Koodin sai vasta, kun purkki oli pulpahtanut ulos saavista veden avulla. Violetilla joukkueella oli tähän liittyvä TIME-amuletti, joilla he saivat kahden minuutin aikaedun.

Kun purkin sai, juostiin päälaiturille laittamaan koodi lukkoon. Kun lukon sai auki, sai käyttöön kaksi kanoottia. Kanooteilla melottiin voimakasta vastatuulta vastaan kohti Aspholmia. Kun kanootit saapuivat ja heimosta jokainen jäsen on saarella, otettiin siitä aika. Aikaa käytettiin seuraavaan tehtävään.

Toisessa osassa heimon jäsenet sidottiin narulla yhteen. Tehtävänä oli löytää yhdeksän numeroitua ja värikoodattua kiveä 1-9, joilla he täydentävät 3×3 taulukon, joista vaaka- sekä pystysuuntaan tulee summaksi 15.

Kivet sai hakea yksi kerrallaan ja apuna heimoilla oli kartta, jossa oli rajattuna kivien olinpaikkoja. Heimot saivat lähtöluvan sen mukaan, millä ajalla he saapuivat Aspiin.

 

Violetilla heimolla oli toinenkin amuletti, tämä oli NUMBER-amuletti, jolla heidän heimo sai kaksi numeroa valmiiksi. Heidän piti siis etsiä vain seitsemän kiveä. Kun he löysivät ne, he saivat puuttuvat numerot ilman etsimistä oikeille paikoilleen.

Tämän tehtävän voitti harmaa joukkue, toiseksi tuli sininen, kolmanneksi vihreä ja viimeiseksi violetti.

 

LUKKOTEHTÄVÄ

Toinen tehtävä oli nimeltään lukkotehtävä. Tehtävä suoritettiin toimintarannalla lämpimässä säässä.

Veteen oli laitettu 13 koodia kellumaan, joista yksi koodi käy yhteen heimon laatikkoon. Laatikko sisälsi makean yllärin ja ohjeet illan esityksiä varten.

Heimosta yksi juoksi veteen katsomaan koodia, jonka jälkeen hänen täytyi palata laaitkolle laittamaan koodi lukkoon. Jos koodi oli väärä, niin seuraava heimon jäsen juoksi veteen ja kokeili onneaan koodin etsinnässä.

Ensimmäinen joukkue, eli sininen joukkue, sai koodin heti ensimmäisellä yrittämällään, joka takasi heillen suoran voiton ja kuivat vaatteet. Toiseksi sijoittui vihreä, sen jälkeen harmaa ja viimeiseksi violetti. Violetilla heimolla oli käytössä LOCK-amuletti, joilla he saivat tietää kaksi numeroa koodistaan.

 

VOILEIPÄKEKSIJUOKSU

Voileipäkeksijuoksu on perinteinen Tsemppiksen tehtävä. Yleensä kentälle tehdään jokin rata, jonka joukkeet juoksevat yksi kerrallaan ja viimeisenä syövät kuivaan suuhun voileipäkeksin. Tänä vuonna tätäkin muutettiin hieman ajanpuutoksen takia. Heimot lähtivät samaan aikaan Rantaniitystä juoksemaan kohti kenttää, jossa heidän piti kiertää Jake. Kun Jake oli kierretty, he juoksivat takaisin leirialueelle syömään voileipäkeksin. Jokaiselle heimolle oli heimon jäsenten määrän lisäksi yksi ylimääräinen keksi. Kun keksit oli syöty ja koko heimo koossa, niin kisa oli ohi. Ensimmäiseksi sijoittui sininen heimo, sen jälkeen toiseksi violetti, sitten vihreä ja viimeiseksi harmaa.

 

ESITYKSET

Kun fyysiset tehtävät olivat takana, niin viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisenä oli vuorossa iltatehtävä. Lukkotehtävästä saatujen sanojen: potkukelkka, sälekaihdin, porkkanakakku, muumimamma, ilmastonmuutos, kanootti ja ruokala avulla täytyi muidostaa joko elokuvakohtaus tai laulu. Näitä sanoja täyty olla mukana vähintään kolme. Tästä sai vielä viimeiset pisteet.

Violetti joukkue sai Muumiparodiallaan täydet neljä pistettä, vihreä joukkue omalla biisillään ja harmaa joukkue PYLLY VASTEN PUNKKIA PUMP PUMP– biisillään tasapisteet eli kolme pistettä ja sininen joukkue melko hyvällä yrityksellään yhden pisteen.

 

SIJOITUKSET

Esitysten jälkeen oli palkintojen jaon vuoro.

  1. Sininen heimo (11,5 p)
  2. Violetti heimo (11 p)
  3. Harmaa heimo (10 p)
  4. Vihreä heimo (9,5 p)

Lisäpisteitä sai hyvästä yhteishengestä ja kannustamisesta sekä olemalla koko heimon kanssa ensimmäisenä paikalla (vaikka tämä piste jäi merkitsemättä erään tuomarin erheen takia).

____________________

Tsemppis!-kesäleirille, kuten myös muille Benkun leireille voi ilmoittautua Harrastushaun kautta. Mukaan mahtuu 30 leiriläistä. Lisänifot löytyvät Harrastushausta, kun seuraavan kerran ilmoittautuminen aukeaa.

Lisää Tsemppiksestä: (linkki blogiin tulossa myöhemmin)

 

Kuvat:

Viet Tan Vuong

Eetu Hartikainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *