Mistä tunnet sä ystävän?

Ystävyys on Benkun vahvuus. Täällä jos missä tutustuu uusiin ystäviin ja näkee vanhoja ystäviä, joita saattaa vain nähdä kesäisin. Benkun kesäjournalistit lähtivät tiedusteluretkelle ja kysyivät leiriläisiltä mitä ystävyys oikein pitää sisällään. Kantavana teemana nousi toisten auttaminen ja se, ettei ole itselle niin ankara.

 

Kesäjournalistit päättivät lähestyä teemaa neljältä eri suunnalta. Kysyimme, miten ystävyys näkyy sanoina ja tekoina, sekä miten voi olla ystävällinen luonnolle ja itselleen. Lara, Iia ja Julius Rantaniityn leirialueelta sanoivat, että sanoina ystävyys näkyy kiitoksessa, avunantamisessa sekä kehuissa. Aalo ja Oona Sofianlehdon leirialueelta kertoivat, että teoissa ystävyys näkyy auttamisena, ja lohduttamisena, jos toisella on huono mieli. Luonnolle ystävällinen taas voi olla muun muassa niin, ettei spraymaalaa sähkökaappeja eikä revi puista oksia ja lehtiä.

 

Nuoren aikuisen näkökulmaa saimme Sofianlehdon leirialueen Kiislalta ja Tuomakselta, joilta saimme hyvän vinkin, että itselleen ystävällinen voi olla hyväksymällä virheensä ja epätäydellisyytensä, ja jättämällä turhan itsekriittisyyden ja ankaruuden. Myös omien voimien rajoissa työskentely auttaa ystävyyssuhteessa oman itsensä kanssa.

 

Miten sinä vastaisit kysymyksiin:

  1. Miten ystävyys näkyy sanoina?
  2. Miten ystävyys näkyy tekoina?
  3. Miten voi olla ystävällinen luonnolle?
  4. Miten voi olla ystävällinen itselleen?

 

Kauan eläköön ystävyys!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *