Benkku – Ystävyyden Leirisaari

Saari alkaa hiljalleen valmistautua syksyn tuloon. Muutamia leirikoululaisia vielä on tulossa, mutta muuten kesä 2018 rupeaa olemaan ohitse. Leirisaari toki toimii talvikaudella. Viikonloppuisin omatoimiryhmät käyttävät saarta aktiivisesti.

Leirisaaren päällikkö Jari ”Jasu” Saalasti tuumaili 70 -vuotisjuhlakesän menneen hyvin.

”Lähtökohtaisesti on kiva viettää juhlavuotta, sillä se tarkoittaa aina jotain uutta. Sellainen piristää omaakin mieltä. Kuitenkin juhlatunnelma on juhlatunnelma, ja toivoin sen myös välittyvän asiakkaisiin.”

Saarea kunnostettiin rakentamalla teitä ja alueita uudistettiin. Leiriläisten toiveita kuunneltiin ja jo olemassa olevia palveluita parannettiin; toimintaranta pysyi samanlaisena kuin aikaisemmin, tosin pienellä face lifitllä. Uutuuksina tuli Fresbee golf – rata ja Forest Escape – seikkailu.

”Puutarhat, kasvihuoneet ja hedelmäpuut ovat kyllä huippua. Uusi ilme on todella hieno. ” Jasu innostuu.

Benkku ryhdistäytyi tänä kesänä myös sosiaalisen median puitteissa ja some otettiin haltuun todenteolla. Saarella oli työntekijä, jonka yksi tehtävistä oli somettaa facebookkiin, instagramiin ja Benkun munstadi -sivuilla. Mukana oli nuoria kesätyöntekijöitä ja leiriläisiä.

”Olemme myös nykyajassa mukana. Ja uskon monen löytäneen meidät kätevämmin kuin aikaisemmin.”

 

Yhteistyön taikaa.

 

Jasu on ollut saarella jo 25 vuotta. Ensimmäisen kerran hän oli täällä pienenä leiriläisenä vuonna – 76 ja tänä vuonna oli hänen Benkku-historiansa suurin leiriläismäärä suurleirin aikaan, kuutisen sataa.

”Se haastoi ammatillisesti meitä monella tapaa. Leiri oli onnistunut, ja jossa me kaikki opimme paljon erilaisia leirin järjestämiseen liittyviä asioita. Leiristä ei olisi tullut mitään ilman toimivaa yhteistyötä.” Jasu vielä lisää tämän olleen tärkeä osoitus siitä, että meillä on hyviä järjestöjä, joiden kanssa on upeaa tehdä yhteistyötä.

Kesän kolme kovinta olivat ehdottomasti:

  • Suurleiri
  • Työyhteisö ”Jouduimme nipistämään ylimääräisiä voimavaroja kaikista, ja se vahvisti meitä tiiminä.”
  • Puutarha ja koko pihailme

”Olisi hienoa, että mahdollisimman moni ryhmä ja järjestö osaisivat hyödyntää tätä saarta ja tänä vuonna saarella onkin ollut useampi uusi ryhmä. Helsingin kaupunki panostaa leirisaareen ja toivoo mahdollisimman monen löytävän näinkin helmeen paikkaan kuin Benkku. Täällä saarella tutustuu aina uusiin ihmisiin ja aina saa uusia ystäviä. Se on tämän saaren vahvuus. Leiritoiminnassa on niin paljon tärkeitä nyansseja jotka voi kantaa vielä pitkälle. Tiedän monta ihmistä, jotka ovat löytäneet aikuisuuteen kantavia ystävyyssuhteita täältä. ” Jasu lopettaa hymyillen.

 

Leirivuorojen haku vuoden 2019 kesälle on auki 15.9.2018 asti tältä sivustolta löytyvien ohjeiden mukaan. Tämänkin jälkeen voit kysyä vuoroja. Niitä jaetaan niin kauan kuin vapaata tilaa on.

 

Benkun 70 -vuotisvideo, jonka teki Nuorisopalveluiden Digiarkisto.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *