Osallisuuden Saari

Osallisuuden saari, Nuorten Kotkien 75-vuotisjuhlaleiri, järjestettiin 25.7.-1.8. Hangossa, Bengtsårin saarella. Leiriläisiä oli yli kuusisataa, kahdeksasta eri Euroopan maasta.

Alla kuvia viikon leiristä, jotka ovat ottaneet Joanna Rautiainen, Wilhelmiina Seppä, Laura Kuuluvainen ja Miikka Lönnqvist.

Tässä linkki Antti Hytin blogiin. Sen osuvammin ei olisi voinut tuosta viikosta kirjoittaa, joten emme edes yritä.

”Benkku” ei ole mikään kallioluoto vaan useamman kilometrin pituinen pienoismaailma metsineen, rantoineen, kosteikkoineen ja kallioineen. Niinpä useampi sata leiriläistä telttoineen aivan kuin hävisi maisemaan – ilmestyäkseen jälleen esiin yhteisten aktiviteettien alkaessa. Moni-ilmeinen saaristoluonto oli siten kaikkien ihailtavana ja nautittavana. Useimmat leiriläiset pääsivät ainakin vilaukselta näkemään valkohäntäpeuran tai useampiakin, ja linnustokin herätti kiinnostusta.

Yksi Benkun linnuista, meriharakka, on myös tunnuksena koko leirisaarelle, joka sekin viettää nyt juhlavuottaan. Helsingin kaupungin nuorisopalveluiden henkilökunnan työ saarella olikin näyte 70 vuoden aikana kertyneestä osaamisesta ja motivaatiosta tehdä töitä lasten ja nuorten hyväksi. Ilman kaupungin henkilöstön panosta ja joustavuutta ei Osallisuuden saari olisi voinut onnistua. – Antti Hytti

 

 

Osallisuuteen rohkaisevia hetkiä olivat monille leiriläisille myös arvovieraidemme käynnit: leirin suojelija, presidentti Tarja Halonen vieraili saarella 28.8., SDP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Antti Rinne oli puolestaan pistäytynyt edellisenä päivänä. Halonen päätti osuvasti keskustelunsa leiriläisten kanssa kannustamalla lapsia tekemään maailmasta sellaisen, jossa he itse haluavat elää. Ja kutsuun vastasi ainakin leiriparlamentin puheenjohtaja, 14-vuotias itävaltalainen Lara Zeller, joka keskustellessamme muistutti minua siitä, että johtajan on osattava sekä kuunnella että – johtaa. -Antti Hytti

 

 

 

Benkun henkilökunta iloisin mielin kiittää Nuoria Kotkia mieleenpainuvasta leiristä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *