Onnistuneen leirin tekevät sen osallistujat

 

Keskiviikkona 25.7. saapui Osallisuuden Saari -niminen leiri saareen. Tällä kansainvälisellä leirillä juhlitaan samalla Nuorten Kotkien 75-vuotista taipaletta.   600 leiriläiläistä; norjalaisia, katalaaneja, itävaltalaisia, tsekkiläisiä, saksalaisia, suomalaisia sekä brittejä tulivat viettämään laatuaikaa keskelle mitä parhainta ja aurinkoisinta leirikesää, Hankoon Bengtsårin leirisaarelle.

Pääsimme kysymään leiripäällikkö Miikka Lönnqvistin kuulumisia: 

No Miikka, mitä kuuluu?

“Näin toisena päivänä voi sanoa, että kaikki on sujunut ihan hyvin, ei ole eteen tullut mitään voittamattomia haasteita.”

Teillä on erilaisia ohjelmia pitkin leiriviikko,mm. Adultismi – projekti, jossa pohditaan miten lasten ja nuorten ääni tulisi yhtä tärkeäksi kuin aikuisten, Kuplafutis, jossa jokaisen pelaajan yläruumis on ison kuplan sisällä ja perinteiset Kansainväliset markkinat, joissa esitellään omaan toimintaa ja kulttuuria. Miten ja miksi nämä ovat valikoituneet?

“Leirin teemana on osallisuus, joka tarkoittaa leiriläisten keskenäistä arvostusta, luottamusta ja ennen kaikkea tasavertaisuutta. Osallisuus tulee näkymään kaikessa leirin toiminnassa ja tarkoituksena on, että leirisaarella jokaisella osallistujalla on mahdollisuus vaikuttaa leiriviikon ohjelmaan. Ohjelma valikoitui siten, että nämä edellämainitut nousisivat esille, sekä että olisi mielenkiintoista puuhasteltavaa kaiken ikäisille. “

Kuinka kauan olette tehneet töitä tämä leirin eteen?

“Leiriä lähdettiin rakentamaan ja suunnittelemaan 2016 vuoden keväällä ja varsinainen leirin pystyttely alkoi tämän viikon maanantaina. Leiriä on ollut tekenässä 75 kaiken kaikkiaan vapaaehtoiset mukaan luettuna. Vapaaehtoisia tällä hetkellä saarella on 55 ja yhteensä osallistujia 590, joista leiriläisiä on 560.”

Miksi Benkku?

“Benkku,  siksi että tämä on paras mahdollisen paikka tämän kokoiselle leirille. Benkusta löytyy kaikki ne tarpeet, joita me tarvitsemme.  Tässä kohtaa Sami Siltaloppen kommentti: “Ja siksi, että tämä on paras leirisaari Suomessa <3 

 

Leiripäällikön kolme kovaa:

  • Nauti upeasta luonnosta, peuroja ja näätää käykää moikkaamassa
  • Nauti Merielementistä, käy ottamassa ilo irti vaikka meloen saaren ympäri
  • Hyödynnä kaikki liikunnalliset ja toiminnalliset aktiviteetit mitä on mahdollista hyödyntää

 

 

 

Pääasiassa talkootyönä toteutettu leiri on jo itsessään osallisuutta parhaimmillaa, mutta kuten tiedämme, onnistuneen leirin tekevät sen osallistujat – me leiriläiset. Onnistunut leiri syntyy iloisesta mielestä, ystväyydestä ja yhteisöllisyydestä. Niiden varaan on hyvä rakentaa Osallisuuden saari 2018. Nauttikaa! Miikka Lönnqvist

 

Juhla-leirin Somet:

#participationisland2018

https://www.facebook.com/participationisland/

https://www.instagram.com/participation_island/?hl=fi 

 

 

kuvat: Miikka Lönnqvist, leirialbumi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *