70-vuotis juhlahumussa kivetkin saavat uuden pinnan.

Pyöreät kivet ovat tuttuja kaikille, mutta oletko koskaan miettinyt mitä kaikkea niistä voikaan saada aikaan?

Tänä kesänä saarella pyöreät kivet saavat uutta ilmettä pintaan. Kivistä tulee värikkäitä, tummia, vaaleita, ruudukollisia, kuviollisia ja minkälaisia ihmeellisiä kivikavereita, joita voi nähdä saarella yllättävissäkin paikoissa. Kiviin on ilmestynyt dinosauruksia, kananmunia, sydämiä, työkaluja, aurinkoja ja vaikka mitä muita hahmoja.

Kivillä on pitkä historia saaressa, jo jääkaudelta – silloinhan on saaren luonto alkanut muovautua suurten jäämassojen siirtyessä. Vielä kivikaudella meri oli niin korkealla, että Bengtsår näkyi vain pienenä luotona meren pinnan yläpuolella. Tuo luoto näkyy nykyisin Bengtsårin korkeimpana kohtana, jota nyttemmin kutsutaan näköalakallioksi. Sen liepeillä voit nähdä jopa saaren muinaisen rannan.

 

Haluatko sinä jättää jäljen saaren pyöreisiin kiviin? Laita ehdotus alla olevaan kommenttikenttään, tai Insta-/Face-viestillä!

 

Benkku somettaa:

#onneabenkku70vee

#munbenkku

@bengtrsårin leirisaari - FB

@bengtsarin.leirisaari - IG

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *