Benkun raikastamisprojekti

Mitä tehdä kanootilla, joka on halkaistu kahtia?

Sehän on juuri sopiva pohja kukkaistutuksille! Benkun kaksi kuukautta kestänyt puutarhaprojekti raikasti saaren ulkoilmettä ja siisti maisemaa. Projektin parissa työskennellyt puutarhakonsultti Anu Sundelin yhdessä kesätyöntekijöiden kanssa saivat toteuttaa itseään, minkä ansiosta leiriläiset ja työntekijät voivat nyt nauttia ilolla syntyneistä uudistuksista – muureista ja kivetyksistä, jotka rajaavat metsää ja rakennuksia, sekä kasveista, jotka ovat iloksi silmälle. Kaunis saari on tuotu jälleen omaan loistoonsa. ”Tämä oli ihanteellinen projekti”, Anu Sundelin sanoo, ”loputon mahdollisuus ja vain mielikuvitus rajana”.

Kun seuraavan kerran saavut Benkkuun, voit istahtaa hetkeksi päätalon edessä olevan puutarhan penkeille nauttimaan maisemasta. Talon takaa löydät kasvihuoneet, joissa kypsyy monia syötäväksikin kelpaavia luonnon antimia: muun muassa kurkkua, salaattia, tomaattia, pensaspapua ja erilaisia mausteita.

Kasvien hoitaminen on helppoa ja mukavaa puuhaa. Raikastamisprojekti oli menestyksekäs, mutta Anulla on mielessä jo uusia ideoita tulevaisuuden hankkeiksi: ”Puutarhakeinuja!” hän väläyttää.

Katso alta video, jossa esittelemme uudistunutta Benkkua!

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *