“Some-Ville” saapui saareen!

 

25.7.  Jaakon päivä vuonna  2016! Oli maanantai, kello oli noin puoli 9 ja Bengtsårin laiturilla kävi kuhina. Benkkuun oli tulossa tämän kesän mahtavat  “Benkkuduunarit” ja mystinen “Some Ville”.

 

Halkopino

Halkopinoja löytyy myös Benkusta! Siinä ne kaikki on siistissä pinossa.

 

No tosin se mystisyys katosi heti kun päästiin Merikattiin jonka mahtava miehistö (Jasu, Riku ja Tuulia) kuljetti meidät saareen turvallisesti. Ennen Katin lähtöä Jasu kuitenkin piti joka aamuisen työnajon mantereen puolella ja saareen päästyämme kävimme Pollella heittämässä kamat mökkeihin ja ainakin melkein kaikki suuntasivat heille annettuihin töihin.

 

Maalattulaituri

Benkun laituriin maalattiin punainen merkki viiva, leiriläisiä sekä työntekijöitä varten

 

Kello alkoi lähestymään yhtä ja Benkn duunarien lounas aika oli ohi. Lounaan jälkeen Sesilia sekä Tullia lähtivät näyttämään minulle (eli tälle mystiselle Some Villelle) Benkun kesätoimintoja. Ensin käytiin Niemennokan leirialueella ja sain tietää mitä kaikkea Leirialueet sisältää! On ruokailu katosta, joka sisältää määrän X kaikkea tarpeellista. On nuotiopaikkaa ja “jääkaappilaatikkoa” (juu en muista sen oikeaa nimeä). Leiri alueilla on myös lipputanko ja mulle ihan uusi juttu “näkkäri/laveri”, joka siis laitetaan teltan alle maan ja teltan väliin, niin ettei vesi pääsee virtaamaan, eikä omat kamat kastu! Ihan kiva keksintö varmaankin!

 

Hyödyllinen inffo kyltti keskellä ei mitään

Hyödyllisiä info kylttejä kannattaa bongailla Benkusta!

 

Niemennokasta mentiin Rantaniityn leirialueelle, jossa käytiin tutustumassa juuri valmistuneeseen mökkiin. Oli muuten hieno! Rantaniityn jälkeen taaperrus taas jatkui kohti Toimintarantaa. Matkan varrella tutustuttiin rantasaunan halkopinoihin, päälaiturin veneisiin, Bengtsårin vanhaan rouvaan ja Merikattiin, ulkohuusseihin, joista ehkä tulee tällä viikolla jotain päivitystä, sekä merisaunan isoon “ryhmäsaunatilaan”. Merisaunassa on kaksi kiuasta, sillä se on niin iso.

 

Merisauna lauteet

Merisauna ja sen lauteet ovat kesällä lähes päivittäin kovassa käytössä.

 

Taikametsä

Benkusta löytyy myös taikametsä!

 

Merisaunalta oli enään kiven heitto toimintarantaan, joten suuntasimme sinne. Toimintarannassa voit meloa kajakeilla, suppailla, mennä krokotiilikanooteilla sekä polkea polkuveneellä ja tietenkin UIDA <3! On yllättävän raskasta pitkälle ihmiselle polkea Benkun polkuveneellä -Nimimerkki 185cm pitkä ja iso miehen alku.

Toimintarannasta lähdimme lyllertämään Sesilian ja Tuulian kanssa kohti päätaloa. Tiemme metsän poikki sujui oikein mainiosti. Siinä samalla seurailimme jännääkin jännempiä info-kylttejä ja  Palokärjen menoa puusta puuhun! Matka päätalolle kuitenkin keskeytyi jälleen, sillä lähdimme seuraamaan polkua joka johti A.H. RUM’min haudalle… Siitä ja Kissainsinööristä on luvassa artikkelia vielä tämän viikon aikana.

AHRUM hauta

A.H. RUM’min hauta…

 

Tänään on 26.7. tällä hetkellä Benkussa on helle ja aurinko paistaa täydeltä taivaalta!

 

SEURATKAA BENKKUA SOMESSA:

INSTAGRAM: @benkun_leirisaari

FACEBOOK: Bengtsårin Leirisaari

 

Kuvat: Sesilia Pirttimaa Teksti: SomeVille

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *