HYVÄ RUOKA MAISTUU KAIKILLE BENKUN LEIRISAARELLA!

 

Inkeri

Kokki Merja

Kokki- Merja kolmatta kesää Benkun keittiössä

Mikä on parasta Benkun keittössä?

Benkun keittiössä on tosi rento työilmapiiri ja mukavia tyyppejä töissä. Minulle tämä on unelmatyöpaikka saa olla yhtä aikaa leirillä keittiössä ja saaressa!

Työstä saa paljon palautetta usein positiivista ja kannustavaa – joskus taas odotukset eivät kohtaa. Siihen nähden, että ollaan leirikeittö eikä viiden tähden ravintola ruoka on laadukasta ja monipuolista.

Ruuan menekkiä on joskus vaikea arvioida – leiriläisten määrä tai leiriläisten ikä ,koko ja esim. ureheilutausta vaikuttaa ruuan kulutukseen – myös sääolosuhteet helle tai sade saattaa vaikuttaa ruokahaluun! Välillä työtahti on niin kiireinen että keittiöhenkilökunnalla pitäisi olla 4 jalkaa ja kuusi kättä.

 

 

 

 

image

Keittiö apulainen Inkeri

 

Inkeri, keittöapulainen ekaa kesää

Mikä on parasta?

Tykkään tosi paljon ruuanlaitosta ja keittiön siivoamistesta. Täällä Benkun keittiössä olen tehnyt hedelmäsalaattia ja se oli kivaa. Aamupalan tekeminen ja sen jälkien siivoaminen on tosi selkeä ja mukava tehtävä.

Työsuhde-edut ovat myös kohdillaan: ollaan ihanassa saaressa ja kahvilla voi valita kupin, jossa on pomon kuva.

Tuleville keittiöapulaisille vinkiksi: Ei saa pelätä ulkohuusseja ja kokemus mökkielämästä auttaa!

Keittiö on haastava työpaikka jaloille, koko ajan seistään tai liikutaan. Askeleita saattaa tulla työpäivän aikan yli 16 000 eli, jos olet hyvässä kunnossa siitä on apua, mutta kyllä tässä myös kunto kasvaa.

 

 

 

Nea

Leipuri Nea

Leipuri Nea on jo kolmatta kesää Benkussa

Tulin takaisin, koska tämä paikka on niin ihana! Saan suunnitella mitä ja miten teen ja miten työpäivän sisällön suunnittelen. Tämä on vähän kuin Nean- koekeittiö – palautetta saa välittömästi tekemistään sekä leipomis, että kondiittorin töistä ja toivomuksia voidaasn toetuttaa. On mukava ilahduttaa ja yllättää työkaverit tai leiriläiset itsetehdyillä leipomuksilla.

Keittiö on toimiva leiriruuan valmistamiseen, mutta leipurin työtä auttaisi jos olisi vielä kohotuskaappi.

 

 

 

 

 

Leiri lähdössä retkelle ja syö lounaan retkellä

 

Lounaan voi myös ottaa keittiöltä mukaan ja syödä kanoottiretken aikana. Retkilounas sisältää ainakin hedelmiä, sämpylöitä ja mehua. Lähtijöiltä kyseltiin mieluisia ruokia leirin aikana ja ainakin sämpylät ja kaikki lihaa sisältävät ruuat ovat mieluisia.

 

 

Ruokalahdossa leirialueellpart2

Barnholmin ja Aspholmin ruoat haetaan päälaiturilta aina sovittuna kellon aikana

 

Leiriruuat voidaan syödä myös omalla leirialueella, Barnholmista terveisiä keittiölle hyvää on ja riittävästi on ollut ruokaa! Parasta tämän leirin aikana on ollut tähän mennessä kalakeitto ja sämpylät saavat kiitosta!

 

Leiri syomassa

Leiriläiset syömässä päätalon ruokasalissa

 

 

 

 

 

 

 

Henkilökunnan mielestä kesän parhaita on

mm.kasvismakaronilaatikko, täytetyt letut, mustikkaleipä ja kalakeitto!

Henksu syömässä

Benkun duunarit syömässä henksun ruokalassa

Teksti ja kuvat:  Sara Oubajja ja Mirja Silajärvi

Yksi kommentti kirjoitukseen ”HYVÄ RUOKA MAISTUU KAIKILLE BENKUN LEIRISAARELLA!

  1. Sani sanoo:

    Perheen kanssa viikko leiriruokia takana ja hyviä olivat. Kiitos!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *